Sila klik link di bawah ini. Terima kasih :)

Dengarkanlah...

Sunday, April 29, 2012

Najib Dalam Perhatian Apabila Dunia Mula Memerhati Bersih 3.0

KUALA LUMPUR, 28 April — Pentadbiran Datuk Seri Najib Razak akan menjadi perhatian dunia hari ini apabila rakyat Malaysia berhimpun sekali lagi untuk menguji komitmen kerajaan berkenaan perubahan demokrasi, beberapa bulan sebelum pilihan raya.

Penganalisis dan pemimpin politik pembangkanh berkata Najib (gambar) harus menangani Bersih 3.0 dengan lebih cermat berbanding perhimpunan sebelumnya menuntut pilihan raya adil dan bersih pada 9 Julai tahun lalu.

Jawatankuasa Pemandu Bersih, Hishammuddin Rais berkata kepada The Malaysian Insider bahawa media antarabangsa mula hadir acara petang itu, cubaan ketiga Bersih menuntut pembaharuan pilihan raya.

Sehubungan itu, keganasan terhadap orang awam yang berhimpun di jalanan hari ini akan menjadi tajuk hangat antarabangsa yang menunjukkan kekurangan kebebasan umum di Malaysia.

“Tiada siapa yang ingin melihat gambar orang awam dipukul pihak polis. Bagi kerajaan, sekiranya polis jalankan tanggungjawab sebagai pelindung, episod ini akan berlalu,” kata Ibrahim Suffian, pengarah penyelidik bebas Merdeka Centre.

Baca selanjutnya DI SINI...

Sumber: The Malaysian Insider

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
;