Sila klik link di bawah ini. Terima kasih :)

Dengarkanlah...

Saturday, October 1, 2011

Namewee Bidas Utusan Malaysia (video)

Tersinggung dengan ulasan akhbar Utusan Malaysia yang mengkritik filem suluungnya, Nasi Lemak 2.0, penyanyi rap yang kini menjadi pembikin filem, Wee Meng Chee atau lebih dikenali sebagai Namewee, membidas akhbar berbahasa Melayu itu yang disifatkannya sebagai “sampah”.

Artikel yang ditulis oleh Fauziah Arof, bertajuk 'Bukan Nasi Lemak 2.0, soalnya Namewee' disiarkan Rabu lalu.

Fauziah menulis bahawa walaupun ramai yang memuji filem itu, namun dia tidak berminat menontonnya walaupun ditawarkan tiket percuma.

Dia kemudian mengimbas kembali beberapa klip video yang diterbit oleh Namewee, yang dakwanya telah menyinggung orang ramai serta menghina umat Islam di negara ini, termasuk klip kontroversi Negarakuku.

Mengulas artikel akhbar milik Umno itu, Namewee membalas dengan memuat-naik satu lagi klip video dalam bahasa Melayu ke laman web perkongsian video YouTube malam tadi yang berjudul 'Namewee Fxxx Utusan'.

Video yang durasinya sedikit kurang daripada tiga minit, memaparkan kekecewaan Namewee yang bercakap dalam bahasa pasar 'menghentam' akhbar itu dan Fauziah.

Walaupun semua perkataan yang mencarut dan memaki dalam video itu telah disenyapkan, namun sebahagian daripadanya masih boleh didengar secara samar-samar.

Beliau menamatkan video itu dengan satu montaj yang berbunyi “I say no (to) Utusan Malaysia”.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
;